پرسش سی وهشتم:  دختر ۴ماهه ام از دو ماهگی علایمی که نشان داد دکتر گفت شاید تشنج باشه فنوباربیتال ۱۵ دادم ولی باز تکرار شد آزمایشات و سونو و نوارمغزش سالمه فقط ام آر آی مونده ماه بعد شربت لوبل دادن فعلا گفتن احتمال داره تشنج نباشه این حالت بچه شما بیشتر به حرکات دست و پاش حساسه میتونین کمکم کنین بدونم چه چیزی میتونه باشه این حالت بجز تشنج؟ کمی گردنش رو کج میکنه به یک طرف بالا تنه اش سفت میشه یک طرف رو نگاه میکنه فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان بردم

پاسخ از دکتر پیشیاره:

درود و سلام 

وقت خوش

دوست ارجمند،  همانگونه که مطلع هستید بنده کاردرمانگر ‏(ارگوتراپیست) ‏هستم و قطعا به قلمرو و حیطه ی تخصصی پزشکان متخصص مغز و اعصاب کودکان ورود نخواهم نمود که همگی آنها استادان بنده محسوب می گردند و به لطف پروردگار در کشور ما استادان صاحبنظر و درجه یک بین المللی در این عرصه وجود دارند و بنده در این زمینه دانشی ندارم که بتوان مطلبی را عرضه کنم. اما از دیدگاه کاردرمانگری که بیش از بیست سال  سابقه ی کار با کودکان را دارم و در محضر بزرگان این حیطه بسیار آموخته ام، خدمتتان عرض می کنم که نخست ازپزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان مربوط به فرزندتان بپرسید که آیا در این سن و با این وضعیت مراجعه به کاردرمانی‏(ارگوتراپی)‏ مفید هست یا خیر؟ ؛ دوم اینکه در صورت دریافت پاسخ مثبت حتما با گرفتن معرفی نامه ی از پزشک مربوطه به کاردرمانی‏(ارگوتراپی)‏ مراجعه بفرمایید تا بررسی کنند که چه اقدامی میتواند مفید باشد. سوم اینکه تا پایان یک سالگی فرزندتان هر دو تا سه ماه یکبار همراه با دریافت گزارش از کاردرمانگر‏(ارگوتراپیست) ‏ مربوطه به پزشک تان مراجعه کنید و اطلاعات و اخبار وضعیت دخترتان را به ایشان اطلاع دهید.

اما از نظر تخصصی در حیطه رشته کاردرمانی(ارگوتراپی)، تا آنجا که مقالات علمی و معتبر اثبات نموده اند، استفاده از تحریکات لمسی آرام و نوازش گونه ی ممتد در حد هر حرکت دو دقیقه میتواند بسیار مفید و موثر باشد همچنین میتوانید از کتاب ترجمه شده و بسیار روان “ماساژ کودک”  نوشته ی نیکی بین بریج و آلن هیث مراجعه کنید که تصاویر بسیار مفید و ارزشمند خوبی دارد و تمرینات را همراه با تصاویر برای شما آورده است و به تعداد زیادی توسط افراد مختلف ترجمه شده است، که باید از میان آنها تمرینات دارای ویژگی را که عرض کردم انتخاب کنید و استفاده نمایید. دقت بفرمایید که قرار دادن دستهای سرد و غیر هم دمای متفاوت بر روی پوست کودک، استفاده از ماساژهای ضربه ای و کوبشی، استفاده از تحریکات پوستی دارای اختلاف دمایی زیاد، همچنین حرکات تعادلی شدید و غیر یکنواخت، استفاده از جریان آب به صورت دوش یا باران و همچنین قرار گرفتن در مکانهای شلوغ و گر سروصدا میتوانند به عنوان ماشه ای برای تحریک و تشدید بروز الگوهای تشنجی کودک باشند، بنابراین از اینها پرهیز کنید. خواباندن کودک در وضعیت به پهلو میتواند بسیار مفید باشد.

لطفا فعلا در مرحله ی اول به فکر کنترل تشنج کودکتان باشید و به دنبال کاردرمانی ‏(ارگوتراپی)‏ جهت ارتقای سطح رشدی و حرکتی کودک نباشید تا حداقل دو ماه که تشنج کودک تان کنترل شود و داروی مناسب و کنترل کننده ی آن بتواند تاثیر خود را نشان دهد.

‏با سپاس فراوان از پرسش ارزشمندتان . سربلند باشید

ابراهیم پیشیاره- دفتر کاردرمانی رشد     

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.