والدین قاطع
قاطعیت
همین حالا انجام بده
در رابطه با خانواده ها به نکات جالب زیادی وجود دارد .یکی از شگفت انگیز ترین آنها اینست که بعضی از شادترین و انعطاف پذیرترین بچه ها ،آنهایی هستند که والدین بی اندازه سختگیری دارند.بله درست خواندید سخت گیر … راز آن در اینست که رفتار اینگونه والدین،با وجود خشونت،قابل پیش بینی است،بنابراین فرزندانشان دقیقا می دانند که باید از چه قوانینی پیروی کنند و چگونه خودرا با رفتار آن ها تطبیق دهند تا دچار دردسر نشوند.در نتیجه این دسته از کودکان به ندرت تنبیه می شوند.
مطلب مهمتر آن است که این بچه ها احتمالا می دانند که برای والدینشان مهم اند و پدر و مادرشان به آن ها عشق می ورزند چون آن ها این نکته را به کودکان خود آموزش می دهند.احتمال طرد شدن هرگز وجود ندارد.ممکن است گاهی والدین آنها را تهدید کنند اما خیالشان راحت است که هیچ گاه تنها نمی مانند در نتیجه در کنار قوانین خشک،محبت بی قید و شرط هم هست.به نظر نمی رسد که وجود یکی از این دو عامل بدون دیگری به نتیجه برسد.
والدین قاطع چه ویژگی هایی دارند؟؟
این گونه از والدین، قاطع، مصمم، با اراده، دارای اعتماد به نفس وراحت هستند و از شیوه متعادل استفاده می کنند.آن ها با وجود اعمال قدرت،هیچگاه فرزندانشان را تحقیر نمی کنند و او را کوچک نمی شمارند.مهم آنست که بکارگیری روش دموکراتیک مانند یادگیری یک مهارت،به تمرین و مداومت نیاز دارد.
بخش اول قاطع بودن از شخصیت و طرز فکر شما نشات می گیرد.
بخش دوم قاطع بودن بستگی به رفتار شما دارد.آنچه در اقع به آن عمل می کنید.
در اینجا دستور العمل هایی برای نحوه برخورد صحیح با کودکان نافرمان آورده شده است:
–در مورد خواسته خود مصمم باشید.حرف شما یک تقاضا نیست که بتوان در مورد آن جر و بحث کرد بلکه در خواستی است که حق مسلم شماست و در نهایت اجرا و یادگیری آن به نفع بچه ها خواهد بود.
–ارتباط خوبی برقرار کنید.کارتان را متوقف سازید . به کودک نزدیک شوید و مستقیم به او نگاه کنید.تا موقعی که هنوز به شما نگاه نکرده است به اودستور ندهید.
–صریح باشید. بگویید: ” من می خواهم که …همین حالا .فهمیدی؟” از جواب بله یا خیر او مطمئن شوید.
–اگر اطاعت نکرد،دستور خود را تکرار کنید. بحث نکنید،دلیل نیاورید،عصبانی یا هراسان هم نشوید. عمیق و فشرده تنفس کنید تا آرامش لازم بدست آورید.در اینصورت ،پیامی که کودک دریافت می کند آن است که شما مایل و مصمم هستید که خواسته اتان انجام شود بدون آنکه ناراحت یا عصبانی شوید.مرحله اصلی هم همین است که کودک بداند شما کاری انجام نمی دهید.اصلا بحث نکنید و از کوره در نروید،فقط درخواست خود را به راحتی تکرار کنید.
–جدی باقی بمانید. اجازه بدهید تا کارش زا تمام کند(مثلا همه اسباب بازی ها را سر جای خود قرار دهد.) وقتی همه کارها انجام شد، او را تشویق کنید .تنها کافیست با لبخند بگویید:”خوبه.آفرین.”
نکته مهم این نوع برخورد آن است که با آرامش کامل روی خواسته خود پافشاری کنیم. وقتی کودک متوجه می شود که ما تسلیم یا عصبانی نمی شویم و عقب نشینی نمی کنیم،خیلی راحت به خواسته ما عمل می کند.
نکته آخر اینکه در هنگام دستور خود به کودکان لحن و حالت خود را کنترل کنید.کودکان لحن تشویق،تنبیه یا عصبانیت ما را به خوبی متوجه می شوند. وقتی به کودک می گویید”همین حالا انجام بده!” او منظورتان را می فهمد و دستور شما را انجام می دهد! و این احساس بی نظیری است! امتحان کنید!…
Refrence: secret of happy children, Stive