فواید بغل کردن کودک

۱. بغل کردن، کودکانی باهوش‌تر می‌سازد.

کودک برای رشد عادی، تحریک حسی متفاوت زیادی را نیازدارد. ارتباط پوستی یا لمس جسمی مانند بغل کردن، یکی از مهم‌ترین محرک‌های لازم برای رشد یک مغز سالم و یک بدن قوی است.

در پرورشگاه‌های اروپای شرقی، کودکان یتیم به‌ندرت لمس‌می‌شوند. این کودکان، اغلب، ۲۲ تا ۲۳ ساعت از روز را در گهواره‌های خود می‌گذرانند. برای غذا دادن به آن ها از بطری‌های ایستاده استفاده‌شده و مراقبت از آن ها با حداقل ارتباط انسانی انجام‌می‌شود. این کودکان، معمولا با مشکلات زیادی مانند رشد شناختی ضعیف، مواجه‌ می‌شوند.

محققان دریافتند هنگامی که یتیمان موسسه، روزانه و به‌مدت ۱۰ روز، ۲۰ دقیقه محرک لمسی بیشتری را دریافت‌کردند، نمره بیشتری در ارزیابی‌های رشد گرفتند.

مطالعات، همچنین دریافتند که همه انواع لمس، مفید نیستند. فقط یک لمس پرورشی مانند یک آغوش آرام می‌تواند محرک مثبتی که یک مغز جوان برای رشد سالم نیازدارد را تامین‌کند.

۲. بغل کردن به رشد کودکان کمک می‌کند

هنگامی که کودکان از ارتباط جسمی محروم باشند، علی‌رغم دریافت مواد مغذی، رشد جسم‌شان متوقف‌می‌شود. این کودکان به نقص رشد دچار می‌شوند. این نقص رشد می‌تواند با تامین لمس و آغوش پرورشی، بهبود یابد.

بغل کردن، آزادکردن اکسی‌توسین که به هورمون عشق معروف است را تحریک ‌می‌کند. این هورمون احساس خوب، تاثیرات مهم زیادی بر جسم‌ مان دارد. یکی از آنها تحریک رشد است.

مطالعات نشان‌می‌دهند که بغل کردن می‌تواند سطح اکسی‌توسین را فورا افزایش‌دهد. هنگامی که اکسی‌توسین افزایش‌یافت، هورمون‌های رشد متعدد مانند عامل رشد-I شبه‌انسولین و عامل رشد عصب نیز افزایش‌می‌یابند. لمس پرورشی آغوش، می‌تواند رشد کودک را افزایش ‌دهد.

۳. بغل کردن، سلامت کودک را حفظ‌ می‌کند

آغوش، سالم است. سطح بالای اکسی‌توسین می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت‌ کند. سطح پلاسمای هورمون‌های تیروئید را پایین ‌آورده و باعث درمان سریع‌تر جراحات می‌شود.

۴. بغل کردن می‌تواند کج‌خلقی را متوقف‌کند

بغل کردن برای سلامت عاطفی کودک خوب است. هیچ‌ چیز نمی‌تواند سریع‌تر از آغوش مادر، کج‌خلقی‌های یک کودک را آرام‌کند. بسیاری از والدین نگران هستند که با بغل کردن یک کودک پرخاشگر، با توجه‌کردن، باعث ایجاد رفتار بد در کودک شوند. اما این‌گونه نیست. زمانی که کودک، درحالت بسیار عصبی است یا دچار کج‌خلقی عاطفی است، لجبازی نمی‌کند. فقط کنترل احساس خود را به‌راحتی از دست‌ می‌دهد. این کودکان نمی‌توانند خودشان را کنترل‌کنند.

کنترل احساس، مانند ماشین کار می‌کند. در یک ماشین، پدال گاز و ترمز برای کنترل سرعت، به‌صورت جداگانه کار می‌کنند. در سیستم عصبی ما نیز، شاخه تحریک‌کننده و شاخه آرام‌کننده، دو سیستمی هستند که برای کنترل احساس ما به صورت جداگانه عمل‌می‌کنند.

هنگامی که کودک به ‌شدت گریه‌ می‌کند، شاخه تحریک (پدال گاز) بیش‌فعال و شاخه آرام‌کننده (ترمز)، ضعیف است. رانندگی‌کردن با فشاردادن مداوم گاز در تمام طول مسیر و استفاده ‌نکردن از ترمز را تصورکنید. شما یک ماشین فرار دارید. کودکان کج‌خلق درست مانند ماشین فرار هستند. آن ها به شدت تحریک شده‌اند و مکانیزم آرام‌کننده‌شان از کنترل خارج‌شده است.

اگر کودک‌تان از حرف‌های شما سرپیچی می‌کند و سوار ماشین فرار می‌شود، آیا می‌گذارید تصادف‌کند، فقط به این‌خاطر که نمی‌خواهید با توجه‌تان، به او پاداش‌دهید؟

البته که نه، درست است؟! شما اول ماشین را متوقف ‌می‌کنید تا او را نجات‌ دهید و سپس برای او سخنرانی ‌می‌کنید.

بغل کردن کودک در زمان کج‌خلقی نیز دقیقا همین‌گونه است. شما به او کمک ‌می‌کنید تا تصادف عاطفی نداشته ‌باشد.

بغل کردن، آزادسازی هورمون احساس خوب – اکسی‌توسین- را تحریک ‌می‌کند که می‌تواند سطح هورمون استرس را پایین ‌آورده و اثرات اضطراب آن را خنثی‌کند. بنابراین، بغل کردن، آزاد کردن پدال گاز عاطفی و پا گذاشتن روی ترمز است.

۵. بغل کردن کودک باعث می‌شود انعطاف‌پذیر تربیت شوند

در هنگام تولد، سیستم عصبی کودکان به ‌اندازه کافی بالغ‌ نیست که بتواند احساسات خود را کنترل‌کند. به همین دلیل، متوقف‌کردن کودکانی که احساسات شدید دارند، کار سختی است.

هنگام استرس، سطح بالای کورتیزول، آزادشده و در بدن و مغز گردش ‌می‌کند. اگر این حالت به‌دلیل عدم توانایی کودک در کنترل‌کردن، برای مدتی طولانی باقی‌ بماند، این سطح سمی از هورمون استرس، بر سلامت جسمی و ذهنی کودک تاثیرمی‌گذارد. مطالعات نشان ‌می‌دهند که مواجهه زیاد با هورمون استرس می‌تواند بر سیستم ایمنی کودک و بعدها بر حافظه و تکلم او تاثیر بگذارد. همچنین می‌تواند زمانی که کودک بزرگ ‌شد، باعث افسردگی نیز شود.

بغل کردن، آزادشدن اکسی‌توسین را برای پایین ‌آوردن سطح هورمون استرس و جلوگیری از اثرات مضر آن، تحریک ‌می‌کند. بغل کردن کودک به او کمک ‌می‌کند تا یاد بگیرند عواطف خود را کنترل‌ کرده و انعطاف‌پذیرتر شوند.

۶. بغل کردن شاد، کودکانی شاد می‌سازد

بغل کردن، خوش‌بینی را افزایش ‌داده و عزت نفس را تقویت ‌می‌کند. اکسی‌توسین قوی، باعث دوست ‌داشته شدن کودک می‌شود.

۷. بغل کردن کودک به ارتباط‌تان با او کمک ‌می‌کند

بغل کردن کودک، اعتماد را افزایش‌ داده، ترس را کاهش و ارتباط را بهبود می‌بخشد. بغل کردن، دلبستگی امن و ارتباط والدین و فرزند را افزایش‌می‌دهد.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.