از چه زمانی تربیت کودک را آغاز کنیم؟

دوران کودکی در تشکیل شخصیت فرد اصلی مهم است که با نادیده گرفتن آن بسیاری از خشونت ها و نابسامانی های انسانی حاصل می شود. باور اشتباهی که در گذشته وجود داشته است بی توجهی به کودکان و استفاده از تنبیه بدنی به عنوان تنها راه تربیتی کودک بوده است که امروزه با وجود علم روانشناسی و علوم تربیتی در این زمینه تحولات مثبتی صورت گرفته است.

در اسلام بهترین زمان تربیت کودک ۷ سال قبل از تولد است و جالب است بدانید دکتر سیلوانوس یکی از برجسته ترین روانشناسان آمریکایی این را با بیان اینکه تربیت کودک سال ها پیش از تولد آغاز می شود تایید کرده است.

این صحبت های حکیمانه نشان دهنده تاثیر نسل پیشین بر زندگی نسل حاضر است. بهتر است بدانید حالات روحی پدر و مادر در زمان آمیزش و به ویژه حالات مادر در زمان بارداری در شکل گیری حالات روانی جنین موثر است. مادر در این دوران باید به بهداشت جسمی خود اهمیت داده و با دنبال کردن تغذیه صحیح و کافی، استفاده از هوای سالم، پرهیز از فعالیت های شدید و خستگی زیاد در سلامت جسمی و روانی کودک تاثیر گذار باشد.

بعد از تولد کودک تفاوت های فردی او را نادیده نگیریم و با توجه به شناخت کودک مان در تربیت او بکوشیم چرا که اگر راه و روش تربیتی در مورد کودکی نتیجه بخش بود نمی توان به جرات ادعا کرد که همان روش برای کودکی دیگر هم موثر است، پس با توجه به روحیات و طرز فکر کودک مان، او را آگاه ساخته و در مسیر درست قرار دهیم.

در اسلام مراحل رشد تربتی کودک به ۳ بخش تقسیم شده است که ۷ سال اول دوره سیادت، ۷ سال دوم دروه اطاعت و دوره سوم را دوره وزارت نامیده اند.

دوران کودکی مهمترین و اصلی ترین بخش تربیتی کودک است که متاسفانه به آن توجه زیادی نمی شود چه بسا مادرانی که کتاب های آشپزی بسیاری را خوانده اند اما در مورد تربیت کودک حتی یک صفحه مطالعه نکرده اند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.