چرا کاردرمانی برای کودکان مبتلا به ASD مهم است ؟      اتیسم
اتیسم
کودکان مبتلا به اتیسم و ​​اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) تمایل دارند الگوهای متفاوتی از پردازش حسی را نسبت به همسالان خود و کودکانی که نیازهای آموزشی ویژه دیگری دارند (SEN) به نمایش بگذارند.
تخمین زده می شود که ۶۰ تا ۷۰ درصد از کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم (ASD) مبتلا به اختلال مدولاسیون / پردازش حسی هستند (آدامسون ، ۲۰۰۶). مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به اتیسم برای ادغام ورودی هایی که از حواسشان خارج می شود کندتر هستند و سرعت پردازش آنها بسیار کندتر می شود . این ممکن است به نوعی به توضیح اینکه چرا کودکان مبتلا به ASD اغلب تحت “فروپاشی” قرار می گیرند ، پیش برود . کودکان مبتلا به اتیسم فاقد “فیلتر” های مناسب برای نمایش اطلاعات نامربوط هستند و این می تواند باعث شود تا هرگونه ورودی بدون فیلتر صحیح وارد شود ، که باعث فروپاشی شود . آنها ممکن است همزمان با تلاش برای مقابله با ورود معلم و دانش آموزان جدید در کلاس ، هنوز در حال پردازش اتفاقات اطراف خود باشند ، به عنوان مثال صدای قبلی در راهرو . همانطور که اخیراً یکی از دانش آموزان به من گفت ، “من نمی توانم خواندن را ادامه بدهم زیرا الان چشمانم پر است”.
اضافه بار حسی می تواند خود را از بسیاری جهات مانند رفتار چالش برانگیز ، بازگیری و  خاموشی کامل نشان دهد .
با این وجود تعدادی راه حل ساده وجود دارد که می تواند در خانه یا کلاس درس مورد استفاده قرار گیرد تا فیلترهای حسی را که اغلب دانش آموزان به آن نیاز دارند ، به طور مؤثر اضافه کنند . متخصصین کاردرمانی برای این مداخله مهم هستند . افزودن فیلترهای صحیح و مداخله برای هدف قرار دادن هر سیستم حسی به سیستم عصبی کودک کمک می کند تا منظم تر شود و بنابراین به  عملکرد کودک کمک می کند .
 کاردرمانی (OT) چیست ؟       اتیسم
متخصصین کاردرمانی برای ارتقاء ، حفظ و توسعه مهارتهای مورد نیاز دانش آموزان برای عملکرد در یک مدرسه و فراتر از آن تلاش می کنند. مشارکت فعال در زندگی را ترویج می کند:
  • یادگیری
  • عزت نفس
  • اعتماد به نفس
  • استقلال
  • تعامل اجتماعی
متخصصین کاردرمانی در برنامه ریزی ها از یک رویکرد جامع استفاده می کنند . آنها توانایی های جسمی ، اجتماعی ، عاطفی ، حسی و شناختی دانش آموزان را در نظر می گیرند .
در مورد اتیسم ، یک متخصص کاردرمانی برای توسعه مهارت هایی از جمله دست نویسی ، مهارت های حرکتی خوب و مهارت های زندگی روزانه تلاش می کند . با این حال ، مهمترین نقش نیز ارزیابی و هدف گیری اختلالات پردازش حسی کودک است . این برای از بین بردن موانع یادگیری و کمک به دانش آموزان آرامتر و متمرکز تر مفید است .
یکپارچه سازی حسی مبتنی بر این فرض است که کودک یا تحت تحریک محیط قرار دارد یا تحت تحریک قرار گرفته است. بنابراین ، هدف از یکپارچه سازی حسی ، بهبود توانایی مغز در پردازش اطلاعات حسی است تا کودک در فعالیت های روزانه خود عملکرد بهتری داشته باشد.
اغلب توسط متخصص کاردرمانی برای کودکان رژیم غذایی / سبک زندگی حسی  تجویز می شود .
رژیم غذایی / سبک زندگی حسی چیست؟
بیشتر ما به طور ناخودآگاه یاد می گیریم حواس خود را (بینایی ، شنوایی ، بویایی ، لامسه ، چشایی ، تعادل ، بدن در فضا) با هم ترکیب کنیم ، تا از محیط خود استفاده کنیم . هر کودک مجموعه ای از نیازهای حسی منحصر به فرد را دارد و این نیازها بسته به نوع خلق و خو ، محیط و مداخله درمانی تغییر می کند.
رژیم غذایی / سبک زندگی حسی یک برنامه فعالیت روزانه است که بطور خاص طراحی شده است. این کار با هدف تقویت تمرکز ، توجه و اطمینان از کودک ، احساس درست و انجام فعالیت های حسی در طول روز د بیدار شدن کودک انجام می گیرد. درست همانطور که بدن به مقدار اندازه غذا در طول روز احتیاج دارد ، بدن نیز به فعالیتهایی نیاز دارد تا سطح برانگیختگی خود را بهینه نگه دارد.
یک رژیم غذایی / سبک زندگی حسی به سیستم عصبی کودک کمک می کند تا بهتر سازماندهی شود و بنابراین به توجه و عملکرد کودک کمک می کند. یک متخصص کاردرمانی شایسته می تواند از مهارت های پیشرفته آموزش و ارزشیابی خود استفاده کند تا یک رژیم غذایی حسی مؤثر را برای دانش آموز ایجاد کند تا بتواند در طول روز این دوره را پیاده سازی کند.
رژیم غذایی / شیوه زندگی حسی چه مواردی را مدنظر دارد؟
اثرات رژیم غذایی حسی می تواند فوری و تجمعی باشد :   اتیسم
  • آنها در واقع به بازسازی سیستم عصبی دانش آموز به مرور زمان کمک می کنند تا او بتواند احساسات و موقعیت هایی را که به نظر می رسد چالش برانگیز / منحرف کننده باشد تحمل کند .
  • آنها به دانش آموز کمک می کنند تا هوشیاری خود را تنظیم کند و دامنه توجه را افزایش دهد .
  • آنها جستجوی حسی و جلوگیری حسی را از رفتارها محدود می کنند و کارهایی را با استرس کمتر انجام می دهند.
این امر به کودک اجازه می دهد تا به جای اینکه مثلاً توسط محرک هایی مانند برچسب پیراهن خود که روی گردن را اذیت می کند یا بوی کرم دست و سر و صدای خارج از خانه یا راهرو حواسش پرت شود ، روی کار خود تمرکز کند.
فرد مبتلا به اختلال پردازش حسی ، پردازش و عملش براساس اطلاعات دریافتی از طریق حواس دشوارتر می شود ، که در انجام کارهای روزمره چالش هایی را ایجاد می کند و در صورت عدم درخواست درمان مناسب می تواند منجر به مشکلات هماهنگی حرکتی ، مشکلات رفتاری ، اضطراب ، افسدگی ، نارسایی مطلب در مدرسه و غیره شود .
اختلالات پردازش حسی در غیاب تشخیص اتیسم ممکن است وجود داشته باشد .
۱۰ استراتژی ساده      اتیسم
  1. برای کودکی که دچار سر و صدای زیاد شده است ، سعی کنید گوش گیر را به آنها پیشنهاد دهید یا اجازه دهید در هنگام تمرکز از یک دستگاه پخش MP3 استفاده کند .
  2. به کودکی که با لمس آشفته و مضطرب می شود اجازه دهید در جلو یا پشت صف بایستند تا از لمس شدن جلوگیری شود . اجازه دهید آنها را  ۳ دقیقه قبل از دیگران به کلاس منتقل کنند تا از برخورد در راهروها خودداری کنند .
  3. برای کودکی که نمی تواند آرام بنشیند ، وقفه های منظم برای حرکت کودک در نظر بگیرید ، صندلی های جایگزین را امتحان کنید .
  4. برای کودکی که به دنبال آغوش است ، لباس زیر لاکرایی ، جلیقه های راش و لایه های پایه راگبی را امتحان کنید که در بسیاری از مراکز ورزشی در دسترس است .
  5. برای کودکی که در چاپ سیاه و سفید با پس زمینه سفید مشکل و کشمکش دارد ، کاغذ را به رنگ ملایم قهوه‌ای زرد تغییر دهید و یک قلم نیز در نظر بگیرید. این کمتر باعث استرس می شود .
  6. اگر کودکی دوست ندارد بو کند ، از یک قطره عرق با یک قطره روغن ، شامپو ، پساب و غیره که دوست دارد استفاده کنید. به کودک اجازه دهید این مورد را با خود ببرد تا بویی را که او را ناراحت می کند بپوشاند .
  7. بازی با غذا باید برای آن دسته از کودکانی که رژیم غذایی محدود دارند انجام شود. نباید کودک را تحت فشار قرار داد و این نباید در وعده های غذایی انجام شود . هدف صرفاً کاهش ترس از غذا است .
  8. استفاده از یک اتاق / فضای آرام در کلاس های درس و خانه برای آرام کردن بسیار مهم است. از یک چادر بازشو ، پتو روی میز استفاده کنید . کیف های حبوبات ، اسباب بازی های حسی و غیره را اضافه کنید.
  9. برای کودکانی که مایل به جویدن هستند گزینه های دیگری بجز اسباب بازی های جویدنی تجاری مانند چوب شور یا چوب هویج استفاده کنید .
  10. برای کودکانی که دوست ندارند دندان های خود را مسواک بزنند ، مسواک برقی را انتخاب کنید و از خمیردندان های بدون طعم استفاده کنید .
نویسنده: کورینا لوری
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.