انواع تشنج کودکان فلج مغزی

تشنج خیره شدن :

تشنجی که به شکل خیره شدن می باشد.

به طور ناگهانی به نظر می رسد که کودک فلج مغزی به حالت سلام کردن می باشد. تشنج سلام باعث کاهش مختصر هوشیاری می شود که ممکن است با چشمک زدن یا حرکات جویدن توأم باشد. تشنج‌های غائب با ابسنس الگوی خیلی مشخصی در نوار مغزی دارند. همچنین تشنج پتی مال نامیده می شود

تشنج سلام :

, تشنجی که به نظر, خم شدن شدید از کمر یا تعظیم کردن می رسد می باشد. تشنجهای سلام مشخصه اسپاسم های نوزادی هستند

 تشنج اتونیک :

یکی از انواع تشنج کودکان فلج مغزی تشنج اتونیک است ، تشنجی که در آن کودک فلج مغزی به طور ناگهانی تون و قدرت عضلانی را از دست می دهد و اگر حمایت نشود, زمین می خورد. همچنین حمله افتادن  یا تشنج افتادن نیز نامیده می شود. اتونیک به معنی کاهش یا فقدان تون و قدرت عضلانی می باشد

 تشنج خودکار(غیر ارادی) :

شکلی از تشنج جزئی پیچیده است که با حرکات خود به خودی و غیر ارادی در کودک فلج مغزی مشخص می شوند که این حرکات ناخودآگاه بوده و ممکن است که شبیه حرکات تکراری ساده یا توالی پیچیده حرکات به ظاهر طبیعی, یا تقریبا حرکات هدفمند باشند.

تشنج گراندمال :

شکلی از صرع که با تشنجهای تونیک- کلونیک مشخص می‌شود. شامل دو فاز می باشد: فاز تونیک که در آن بدن شروع به سخت یا سفت شدن می کند و فاز کلونیک که در آن پرش و لرزش کنترل نشده وجود دارد. تشنجهای تونیک- کلونیک ممکن است با اورا شروع  شود یا نه و اغلب به دنبال آن با سر درد, گیجی و خواب آلودگی در کودک فلج مغزی توأم باشد.

گراندمال در زبان فرانسوی به معنی بیماری بزرگ می باشد و در مقابل نوع دیگری از صرع که به نام پتی مال شناخته می شود.

 تشنج کلونیک :

یکی دیگر از انواع تشنج کودکان فلج مغزی تشنج کلونیک است ، تشنجی که در آن انقباضات کلونیک در کودک فلج مغزی  وجود دارد به همراه لرزش و تکان تمام بدن, اما بدون فاز تونیک ابتدایی باشد.

 تشنج جزئی پیچیده :

شکلی از تشنج جزئی که در خلال آن شخص فلج مغزی هوشیاری یا آگاهی خود را از دست می دهد. بیمار واقعا بیهوش نمی شود و ممکن است کارهایی به پیچیدگی و سختی راه رفتن, صحبت کردن و یا رانندگی کردن را انجام دهد. بیمار ممکن است اختلالات فیزیکی, حسی و تفکر داشته باشد. هنگامیکه تشنج تمام می شود, بیمار هیچ خاطره‌ای از این فعالیتها ندارد.( هیچ یک از این فعالیتها را به یاد نمی آورد.)

تشنج قیبریل(فبریل) :

تشنجی که به دنبال افزایش سریع دمای بدن در کودک فلج مغزی رخ می دهد. تشنجهای فیبریل در کودکان و نوزادان شایع هستند و خوشبختانه, معمولا از اهمیت چندانی برخوردار نیستند.

 تشنج جزئی :

از انواع تشنج کودکان فلج مغزی تشنج جزئی تشنجی که فقط یک قسمت از مغز  کودک فلج مغزی را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم به محل درگیری بستگی دارد. یک بخش از بدن یا چند بخش محدودی از یک قسمت ممکن است شروع به لرزش غیرقابل کنترل کنند. تشنجهای جزئی ممکن است شامل (باعث) چرخش سر, حرکات چشم, با لبها صدا درآوردن یا ملچ ملچ کردن, حرکات دهان, آبریزش دهان, انقباضات ریتمیک عضله در یک قسمت بدن, حرکات به ظاهر هدفمند بی حسی یا کرختی غیر طبیعی, حس خارش یا سوزش و حس خزیدن روی پوست شوند.

تشنجهای جزئی همچنین می توانند باعث اختلالات حسی مثل بو یا صدای چیزی که وجود ندارد یا طغیان احساسات شود. هر چند ممکن است بیمار احساس گیجی کند, اما هوشیاری خود را از دست نداده است. همچنین این تشنج با عنوان تشنج کانونی یا تشنج محلی نیز شناخته می شود.

تشنج کانونی حرکتی(حرکتی- کانونی) :

تشنج جزئی ساده با تمرکز روی فعالیت حرکتی می باشد(بیشتر روی فعالیت حرکتی اثر می کند). ممکن است اسپاسم یا کلونوس یا لرزش یک عضله یا گروه عضلانی در کودک فلج مغزی وجود داشته باشد و ممکن است متمرکز باقی بماند یا بعدا تا عضلات مجاور گسترش پیدا کند مانند تشنج جاکسونین.

تشنج جاکسونین :

شکلی از صرع شامل تناوب یا وقفه مختصر در حرکات, احساسات یا عملکرد عصب به علت فعالیت الکتریکی غیر طبیعی در یک ناحیه خاص از مغز کودک فلج مغزی می باشد. این نوع از تشنجها معمولا هیچ تغییری در هوشیاری یا آگاهی ندارد. آنها ناپایدار و زودگذر هستند.

تشنج میوکلونیک :

تشنجی که با حرکات لرزشی, تند و سریع (میوکلونیک) عضله یا گروه عضلانی در بدن کودک فلج مغزی , بدون از دست دادن هوشیاری مشخص می شود.

تشنج پتیمال :

شکلی از صرع با انحراف یا زوال خیلی مختصر و ناخودآگاه با بی خبر از هوشیاری است. تشنج پتی مال باعث از دست دادن کوتاه هوشیاری یا آگاهی  در کودک فلج مغزی که می تواند با چشمک زدن یا حرکات دهان مثل کشیدن, فشردن و پیچیدن دندانها توأم باشد.

تشنجهای پتی مال ظاهر یا الگوی مشخصه‌ای زیادی در نوار مغزی دارند. تشنجهای پتی مال (به زبان فرانسه بیماری کوچک) به عنوان تشنجهای غائب شناخته می شوند. تشنجهای پتی مال به شکل خیره شدن می باشد و به نظر می رسد که فرد به طور ناگهانی غائب ( می باشد.

*تعریف سلام(: در زمینه پزشکی, تشنجی که به نظر, خم شدن شدید از کمر یا تعظیم کرد می رسد می باشد. تشنجهای سلام مشخصه اسپاسم های نوزادی هستند .

amin
Author: amin

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.