به دنیا آوردن کودک سالم-بخش اول
برای این که کودکی سالم به دنیا بیاورید حتما نکات زیر را در نظر بگیرید:
در اسرع وقت پزشک یا مامای خود را ببینید
به محض اینکه متوجه شدید باردار هستید، با پزشک خانوادگی یا یک ماما تماس بگیرید تا مراقبتهای پیش از تولد نوزاد را به شما بگوید . مراقبت های زودهنگام یعنی که مشاورهی لازم برای داشتن بارداری سالم را درست از همان ابتدا دریافت خواهید کرد. در این صورت، فرصت کافی برای سازماندهی هر گونه سونوگرافی و آزمایشهای احتمالی مورد نیاز را هم خواهید داشت.
تغذیه سالمی داشته باشید
همیشه سعی کنید که رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید. همیشه:
- در روز دستکم پنج وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید.
- مقدار زیادی کربوهیدرات مانند نان، پاستا و برنج را اساس و پایهی وعدههای غذایی خود قرار دهید. از کربوهیدرات غلات کامل و سبوسدار به جای انواع سفید آن استفاده کنید تا فیبر زیادی وارد بدن شما شود.
- روزانه وعدههایی از پروتئین، مانند ماهی، گوشت بدون چربی، تخممرغ، مغزها یا حبوبات و مقداری شیر و لبنیات را مصرف کنید.
- در هفته دو وعده ماهی مصرف کنید. دست کم یک وعدهی آن باید ماهی چرب باشد. ماهی سرشار از پروتئین، ویتامین D، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا۳ است. اسیدهای چرب امگا۳ برای شکلگیری و رشد سیستم عصبی کودک مهم هستند.
نیازی نیست که در دوران بارداری به اندازهی دو نفر غذا بخورید. در شش ماه نخست بارداری، به دریافت کالری اضافه نیازی ندارید. در سه ماههی آخر، در هر روز به حدود ۲۰۰ کالری بیشتر نیاز خواهید داشت. میتوانید سطح انرژی خود را با مصرف میانوعدههای سالم حفظ کنید.
از مکملهای غذایی استفاده کنید
مکملهای ویتامین دوران بارداری، جایگزینی برای رژیم غذایی متعادل نیستند. ولی اگر نگران هستید که تغذیهی مناسبی ندارید یا حالت تهوع زیادی داشته و نمیتوانید به اندازهی کافی غذا بخورید، این مکملها به شما کمک میکنند.
مکمل غذایی شما باید حتما دارای ۴۰۰ میکروگرم اسیدفولیک باشد. زمانی که برای بارداری آماده میشوید و در سه ماههی اول بارداری، به اسیدفولیک نیاز دارید. دریافت اسیدفولیک خطر بروز نقص لولهی عصبی، مانند مهرهشکاف را در کودک کاهش میدهد.
همچنین اطمینان یابید که مکمل غذایی مصرفی شما دارای ۱۰ میکروگرم ویتامین D باشد. ویتامین D برای سلامت استخوان کودک شما در آینده بسیار مهم است.
پیش از مصرف مکملهای غذایی قبل از زایمان، با پزشک خانوادگی یا یک داروساز مشورت کنید. اگر از مولتیویتامین ویژهی زنان باردار استفاده نمیکنید، میتوانید مکملهای اسیدفولیک و ویتامین D را به صورت جداگانه خریداری نمایید.
اگر ماهی مصرف نمیکنید، میتوانید از مکملهای روغن ماهی استفاده کنید. مکملی را انتخاب کنید که از بدن ماهی به دست آمده است، نه از کبد آن. زیرا ممکن است که روغن کبد ماهی (مانند روغن کبد ماهی کاد) دارای فرم رتینولِ ویتامین A باشد که مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمیشود.
ادامه مطلب را در “به دنیا آوردن کودک سالم-بخش دوم” بخوانید.