همیشه پای آلزایمر در میان نیست

بیشتر ما تجربه ناخوشآیند فراموش کردن چیزی را داشته ایم. این دوره‌های اختلال حافظه می‌تواند باعث رنجش و درماندگی و همچنین ترس از ابتلا به آلزایمر بشوند.
در حالی که آلزایمر و دیگر انواع دمانس باعث بسیاری از فراموشی‌ها می‌شوند بااینحال فراموشی می‌تواند توسط عوامل موقتی نیز ایجاد شود که بعضی از آنها به راحتی نیز درمان پذیرند. در ادامه بعضی از عوامل فراموشی شرح داده می‌شوند.

عوامل هیجانی

به‌دلیل تاثیر متقابل ذهن و بدن هیجانات و افکار می‌توانند بر مغز تاثیر بگذارند . مقابله با هیجانات و استرس‌های زندگی می‌تواند انرژی مورد نیاز برای به‌خاطرسپاری و یادآوری جزییات و برنامه‌ها را محدود کند معمولا فراموشی‌های ایجاد شده توسط هیجانات با کمک گرفتن، مشاوره، تغییر سبک زندگی، و حتی با کاهش مواجهه با موارد استرس‌زا بهبود پیدا‌ می‌کنند.
استرس
استرس بیش از حد می‌تواند ذهن را خسته کرده و باعث حواسپرتی و کاهش توان مغز بشود. درحالی که استرس حاد و کوتاه مدت می‌تواند باعث مشکلات لحظه‌ای حافظه بشود، مواجهه مزمن و طولانی‌ مدت با استرس ممکن‌است خطر ابتلا به زوال عقل را بیشتر کند. مدیریت استرس، راهبردی مهم در تامین کیفیت زندگی و بهبود سلامت بدن و مغز است.

افسردگی

افسردگی می‌تواند باعث کندی روانی و بی‌علاقگی شدید به محیط شده و بطبع باعث کاهش عملکرد حافظه، تمرکز و هوشیاری بشود. ذهن و هیجانات شما ممکن است آنقدر مختل باشدکه نتوانید به آن چیزی که در حال اتفاق افتادن است توجه کنید. در نتیجه به یادآوردن چیزی که به آن توجه نکردید سخت خواهدشد. افسردگی همچنین با ایجاد اختلال در خواب یادآوری اطلاعات را بیش از پیش مشکل می‌کند. در بعضی موارد افسردگی باعث مشکلات شناختی مانند ضعف حافظه نیز می‌شود که به این وضعیت دمانس ساختگی می‌گویند. اگر نگران ابتلا به دمانس هستید ولی درواقع دچار دمانس ساختگی می‌باشید به‌وسیله آزمون‌های شناختی می‌توانید این دو را از هم تشخیص داده و خیال خود را راحت کنید. در اکثر موارد افسردگی بسیار درمان‌پذیر است. معمولا ترکیبی از مشاوره و دارودرمانی می‌تواند بسیار موثر باشد.

اضطراب

اگر تابحال هنگام امتحان‌دادن با وجود تسلط بر مطالب همه چیز را فراموش کرده‌اید می‌توانید اضطراب را مسئول بدانید . بعضی افراد در موقعیت‌های خاص مانند امتحان‌دادن اضطراب می‌گیرند اما بقیه افراد دچار اضطراب همیشگی هستند که به طور مداوم با کارکرد معمول‌شان شامل یادآوری فعالیت‌های روزمره تداخل می‌کند. شناسایی و درمان اضطراب می‌تواند کیفیت زندگی و احتمالا حافظه را بطور معناداری بهبود ببخشد.
amin
Author: amin

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.