این سندرم چیست ؟
هیپر موبیلیتی کودکانی را شامل می شود که مفاصل لق یا انعطاف پذیر داشته باشند. به این پدیده شلی مفاصل هم گفته میشود. برخی از این کودکان ممکن است دردهم داشته باشند. سندرم هیپر موبیلیتی خوش خیمBenign Hypermobility Syndrome BHS کودکانی را شامل میشودکه دردهای اندام ناشی از افزایش قابلیت حرکت (در دامنه حرکتی) مفاصل پیدا میکنند بدون اینکه هیچگونه بیماری بافت همبند بهمراه داشته باشد. به این ترتیب BHS یک بیماری محسوب نمی شود بلکه یک نوع یافته طبیعی تلقی می گردد.
میزان شیوع آن چقدر است ؟
یک وضعیت بسیار شایع در بین کودکان جوانان است،که در ۱۰% تا ۳۰% کودکان کمتر از ۱۰ سال و بویژه در دختران دیده میشود.غالبا با افزایش سن فرکانس آن کاهش پیدا میکند. خیلی از اوقات در افراد فامیل دیده هم دیده میشود .
علائم اصلی کدام است ؟
هیپرموبیلیتی معمولا بصورت دردهای عمیق و تکرار شونده ای است که در انتهای روز ، یا هنگام شب پدیدار میشود و بطور متناوب در زانوها، پاها و قوزکها ظاهر میشود. درکودکانی که پیانو، ویولون ویا سازهای دیگر مینوازند این دردها میتواند در مفاصل انگشتان د ست ایجاد شود. فعالیت های بدنی و ورزش باعث شروع یا ازد یاد درد میشود. بندرت ممکن است مختصر تورم مفصلی وجود داشته باشد.
چگونه تشخیص داده می شود ؟
سندرم هیپرموبیلیتی بر اساس معیارهائی که قبلا تنظیم شده و میزان حرکت مفصل را مشخص میکند و در غیاب سایر علائم بیماریهای بافت همبند تشخیص داده میشود.
چگونه میتوان را درمان کرد ؟
هیپر موبیلیتی خیلی بندرت نیاز به درمان دارد. در صورتیکه کودک با ورزشهای خاصی مثل فوتبال ، یا ژیمناستیک در معرض آسیبهای مکررقرار داشته و به دفعات دچار پیچ خوردگی یا کشیدگی مفاصل شود تقویت عضلات ومحافظت مفاصل ضرورت پیدا میکند(بانداژ الاستیک یا استین هائی که کارکرد اندام را راحت تر میکند بدون اینکه در ساختمان آن تغییری بوجود آورد. )
زندگی روزمره این کودکان چگونه است ؟
هیپرموبیلیتی یک پدیده خوش خیم است که با ا فزایش سن بهبود پیدا میکند. خانواده ها باید بدانند که خطراصلی این است که کودک از زندگی طبیعی باز داشته شود.
کودکان بایستی به داشتن بک سطح طبیعی از فعالیت تشویق شوند. واین شامل هر ورزشی که کودک به آن علاقمند است می شود.
کودکان بایستی به داشتن بک سطح طبیعی از فعالیت تشویق شوند. واین شامل هر ورزشی که کودک به آن علاقمند است می شود.