بیماری ام اس

بیماری ام اس چیست؟Multiple Sclerosis

تصلب چندگانه بافت مغز یا بیماری ام اس بیماری است که سلولهای عصبی، غلافی به نام غلاف میلین خود را از دست می‌دهند،

این بیماری، یک اختلال غیر واگیر و اتوایمیون سیستم اعصاب مرکزی است که می‌تواند با یک سری علائم عصبی که به طور ناگهانی یا به آرامی آشکار می‌شوند، خود را نشان دهد. هنوز علت و درمان قطعی بیماری ناشناخته است.

به علت اثراتش روی سیستم عصبی، می‌تواند منجر به اختلال حرکتی طولانی مدت و در موارد حاد ناتوانی (حرکتی) شود.
ام اس بیماری اتوایمیون پیشرونده است بدین معنی که سیستم ایمنی بدن به غلاف میلین که اطراف سلولهای عصبی مغز و نخاع است و نقش محافظتی دارد حمله‌ می‌کند و منجر به آسیب این نواحی می‌شود. غلاف میلین یک سطح صاف و هموار را فراهم می‌آورد و انتقال سریع پیامهای عصبی را بین مغز، نخاع و سایر بدن تسهیل می‌کند، هنگامیکه این غلاف آسیب می‌بیند انتقال پیامهای عصبی کند یا بطور کامل قطع (بلوکه) می‌شود که در نتیجه عملکرد آن پیام کاهش یافته یا از بین می‌رود. این نواحی آسیب دیده پلاک نام دارند.

علائم بیماری ام اس

علائم ام اس زمانی آشکار می‌شوند که سلولهای عصبی مغز و نخاع نتوانند بطور درستی با سایر قسمتهای بدن ارتباط برقرار کنند.

ام اس طیف وسیعی از علائم را ایجاد می‌کند

و می‌تواند بینایی، تعادل، قدرت، احساس، هماهنگی و اعمال بدن را تحت تأثیر قرار دهد. این علائم ممکن است اشکالات بینایی، اختلالات احساسی، اختلالات گفتاری، لرزش، فلج یا کرخت شدن نواحی مختلف بدن، اختلال ادراری و ضعف عضلانی باشد.مسیر بیماری بطور گسترده از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. در برخی از بیماران، علائم بیماری گاهی اوقات در فواصل زمانی مکرر و گاهی بعد از سالها فروکش می‌کند و بر می‌گردد. در برخی افراد دیگر، بیماری ام اس بطور ثابت پیشرفت می‌کند. شروع ام اس معمولاً در سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی است و در موارد معدودی علائم بیماری در کمتر از ۱۵ سال یا بعد از ۶۰ سال ظهور می‌کند. زنان خصوصاً در سنین جوانی تقریباً ۲ برابر مردان به بیماری ام اس دچار می‌شوند.

مناطق :

این بیماری اغلب در مناطق معتدل مثل اروپای شمالی دیده می‌شود. در اروپا و آمریکای شمالی، ام اس شایعترین علت ناتوانی عصبی در بین بزرگسالان است و یک نفر از هر ۸۰۰ نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ام اس بین آسیائیها، بومیان آمریکای شمالی و جنوبی و اسکیموها بسیار نادر است. MS مسلما یک بیماری ارثی نیست، اما بیماریی است که تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی است که یکی از آنها می‌تواند سابقه ژنتیکی افراد باشد. هیچ ژنی که مسئول ایجاد این بیماری باشد شناخته نشده است اگرچه ثابت شده است که تعداد اندکی از ژنها باعث افزایش خطر این بیماری می‌شوند.

مرجع : ( بیماری ام اس )مرکز جامع توانبخشی ایران

amin
Author: amin

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.