شب ادراری کودکان
شب ادراری در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد اما در دوران کودکی شایعتر است؛ این مشکل قبل از سن پنجسالگی میتواند طبیعی باشد؛ ابنسینا اعتقاد دارد شبادراری کودکان با افزایش سن که کودک قوی و تنومندتر میشود، متوقف میشود اما در برخی موارد شبادراری بهدلایلی رخ میدهد که باید مورد بررسی قرار گیرد و درمان شود.
از علل شب ادراری کودکان میتوان به تأخیر در تکامل مغز، اختلالات سیستم اعصاب، مثانه نوروژنیک، ناپایداری مثانه، خواب سنگین، اختلالات روانی، بیماریهای ارثی، عفونت، استرس، بیماریهای عضوی ناحیه مثانه یا آلت تناسلی، شلی یا کاهش ظرفیت مثانه، کمبود هورمون ضدادرار و… اشاره کرد.
درمان شب اداری در کودکان بدون دارو
یکی دیگر از راه های ساده و آسان برای درمان شب ادراری ، محدودیت مایعات است.یعنی اینکه باید نوشیدن مایعات را بعد از ظهر و شب برای کودکان خود کاهش دهید.و همچنین حتما قبل از خواب از کودکان خود بخواهید که به دستشویی بروند.همچنین به یاد داشته باشید که دستشویی رفتن در طول روز میتواند بسیار مهم باشد.
چنین چیزی کمک خواهد کرد تا کودک شما یک روال روتین را یاد بگیرد ، محدود کردن مایعات را نمیتوان به عنوان یک مجازات یا تنبیه در نظر گرفت.این کارنیاز به یک شیوه هوشمندانه دارد به طور مثال اطمینان حاصل کنید که در شب هنگام از لیوان کوچکتر از حد معمول استفاده کنند.
درمان شب ادراری کودکان با تشویق کردن و پاداش
کودکان به راحتی میتوانند خوشحال شوند.پس بهترین ها را برای تشویق و پاداش آنها امتحان کنید. به طور مثال بگویید،ما از این که این پوشک ها را در شب استفاده می کنید، به شما افتخار میکنیم این یکی از بهترین درمان های خانگی برای شب ادراری است. علاوه بر این میتوانید که قول دهید که اگر رخت خوابشان را خشک و تمیز نگه دارند، پاداش دریافت میکنند ، اگر خود کودکان مایل باشند تا رخت خوابشان را خیس نکنند، راحتتر میتوانید به هدف نزدیکتر شوید پس حتما آنها را مطلع کنید.
در برخی موارد ثابت شده است که دمکرده سنبل الطیب در درمان شب ادراری کودکان مفید است.
کودکان تا حد ممکن از خوردن هندوانه، مرکبات، ماست، دوغ و غذاهایی که خاصیت سرد دارند در شب خودداری شود.
ورزش هایی مثل درازونشست و بشین و پاشو نیز در تقویت عضلات شکم و مثانه تاثیر دارد.
در طول شب به ویژه چند ساعت قبل از خواب، کودک مایعات کمتری را بنوشد و حتماً قبل از خواب دست شویی برود.
خوردن مواد غذایی محرک مانند قهوه، فلفل، مواد کافئین دار، نوشابه های گازدار، کنسروها، غذاهای آماده و فست فود برای افراد مبتلا به شب ادراری توصیه نمیشود.
هرگز در مورد مشکل شب ادراری کودک خود به دیگران، به خصوص هم سن و سالانش چیزی نگویید.
یک تمرین موثر برای درمان شب اداری: به کودک خود بیاموزید عضلات شکم خود را منقبض و نفس خود را برای چند ثانیه حبس کند و این کار را پشت سر هم حدود ۱۰ تا ۲۰ بار و چند بار در روز انجام دهد. این ورزش نیز در تقویت عضلات نگه دارنده ادرار و مثانه بسیار موثر است.
استرس و مشکلات عاطفی یکی از علت اصلی شب ادراری در کودکان است پس سعی کنید محیط آرام تری برای وی فراهم کنید.