چه زمانی کودکمان نیاز به روانشناس دارد؟

اکثر والدین در تربیت فرزندان گاهی دچار مشکلاتی می شوند و بسیاری از آنها تصور می کنند که نیازی به روانشناس کودک ندارند و به تنهایی می توانند از پس مشکلات کودک خود بربیایند.

درست است که برخی از مشکلات بدون نیاز به روانشناس کودک  قابل حل است اما گاهی در دوران کودکی برای فرزندتان مسایلی پیش می آید که نیاز به مراقبتهایی تخصصی تر است و اگر در چنین شرایطی دیر اقدام شود و به متخصص روانشناس کودک مراجعه نشود ممکن است فرصتهای کمک به کودک را از دست دهید . کودکان دارای نیازهای متفاوتی هستند و در سنین مختلف یکی یا چند مورد از این نیازها در مقایسه با سایر نیازها در الویت قرار می گیرد. اغلب کودکان در نوزادی نیاز به مراقبت دارند و در دوران نوجوانی نیاز به استقلال.

گاهی این تفاوت ها در کودکان موجب می شود مشکلاتی در بین والدین و کودکان پیش آید که در این شرایط بهتر است به یک متخصص روانشناس کودک مراجعه کنید.

کودکان نیز همچون بزرگسالان دچار آشفتگی روانی – رفتاری می شوند و انواع این آشفتگی ها و تفاوت آنها با آشفتگی های رفتاری – روانی در بزرگسالان معمولا متفاوت است و شیوه های درمانی برای هرکدام از این آشفتگی ها مطرح شده است.

مطمئنا یکی از مهم ترین و موثرترین دوران زندگی هر فردی دوران کودکی او است. در این دوران شخصیت فرد شکل می گیرد. امروزه اثبات شده است که کودک در سنین پایین فقط به مراقبت جسمانی نیاز ندارد. کودکان بدون شک در همه ابعاد وجودی اعم از رشد اجتماعی، عاطفی ،شخصیتی و هوشی نیازمند به مراقبت دارند.

تربیت فرزندان، با روش های صحیح به شما کمک می کند که فرزندتان استقلال پیدا کند و شما از طریق مراجعه به یک روانشناس کودک علاوه براین که کمک به تربیت فرزند خود می کنید در شرایطی که کودک شما رفتارهای نامتناسب یا مشکلات و آشفتگی ها رفتاری – روانی مثل:

افسردگی طولانی: اگر فرزند شما مدت طولانی نمی خندد و ناراحت است و هیچ اتفاقی او را خوشحال نمی کند و بر سر مسائل کوچک گریه می کند و نمی تواند جلوی گریه خود را بگیرد بهتر است هرچه زوتر به یک متخصص روانشناس کودک یا مشاور کودک مراجعه کنید. چرا که کودکان در این شرایط از افسردگی خود صحبت نمی کنند ولی با رفتارشان نشان می دهند.

همچنین ممکن است که علاقه ای برای بازی کردن و همراهی با دوستان و اطرفیان خود نداشته باشند و بیشتر ترجیح دهند که تنها باشند. بنابراین میل به تنهایی امری طبیعی نیست و نیاز ضروری است که به متخصص روانشناس کودک مراجعه شود.

روانشناسی کودک از دوران کودکی انسان، اهمیت مفرطی داشته است. توانایی های کودکان در مقابل سایرین این اهمیت را به وضوح نشان می دهد. گاهی برای پرورش و رشد بیشتر کودک و استفاده درست از توانایی ها و استعدادهای او نیاز به روانشناس کودک است تا در جهت پیشبرد استعداد ها و توانایی های کودک، او را راهنمایی و همراهی کند.

در نظر داشته باشید که کودکان در دوران نوزادی، با کمترین توانایی بدنیا می آیند و به مراقبت زیاد و همراهی نیاز دارند. این مراقبت و همراهی کودک در قدم اول توسط والدین است و در شرایطی متفاوت نیازمند یک مشاور و روانشناس کودک است.

روانشناسان کودک معمولا بر درک و فهم، پیشگیری، تشخیص و درمان مشکلات رفتاری، خانوادگی، رشدی و هیجانی کودکان می پردازند. اما اغلب والدین از اینکه کودک خود را به یک مرکز مشاوره کودک یا روانشناس کودک ببرند تصور خوبی ندارند. بسیار پیش آمده است که کودکان بیشماری وجود داشته اند که مشکلات پنهان یا ناشناخته ای داشتند و والدین با تصور غلط در پیشروی این مشکل دخیل بوده اند.

مراجعه به روانشناس امری ساده است و در حقیقت کاری است که شما براحتی می توانید برای کودکتان انجام دهید تا از مشکلات و مسائلی که کودک دارد مطلع شوید که این فرآیند در گرو گفت و گو با یک متخصص کودک است که جهت انجام این فعالیت می تواند شما را همراهی کند.

گاهی کودک شما تماس چشمی برقرار نمی کند و از آغوش گرفتن او احساس خوبی ندارد و یا در ارتباط اجتماعی مشکل دارد. در این شرایط کودک مشکوک به اوتیسم باشد بنابراین سریعا به یک متخصص روانشناس کودک مراجعه کنید.

بعضی از بچه ها همیشه عصبانی بنظر می رسند و یا با کودکان دیگر دعوا می کند و رفتار این کودکان مانند قشقرق به پا کردن است و با ابراز خشم به خواسته خود می رسند. گاهی نیز ممکن به دیگران آسیب برساند یا شروع به زور گویی و قلدری کنند در این خصوص نیز لازم است سریعا به روانشناس کودک  یا مشاور کودک مراجعه کنید.

احساس اضطراب و نگرانی یا احساس اضطراب جدایی در کودکان نیز باعث می شود که عرق زیاد کند، سرگیجه داشته باشد یا دائم احساس کند که والدینش میمرند این نیز عاملی است که لازم است به روانشناس کودک مراجعه شود.

اختلالات یادگیری – اختلالات عدم تمرکز و توجه – اختلالات دفعی – ناخن جویدن از عوامل دیگری است که نیاز به مراجعه به روانشناس کودک و مشاور کودک است.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.