علائم و نشانه‌های سندروم آسپرگر در دوران نوجوانی و بزرگسالی

در گذشته علائم و نشانه‌های سندروم آسپرگر در دورانی کودکی را برشمردیم. در این مقاله به مرور علائم و نشانه‌های این سندروم در دوران نوجوانی و بزرگسالی خواهیم پرداخت.

علائم و نشانه‌هایی که برای سندروم آسپرگر در دوران کودکی برشمردیم معمولا در نوجوانی نیز ادامه خواهند داشت اما نوجوان مبتلا به این سندروم به مرور یاد می‌گیرد که مهارت‌های اجتماعی که فاقد آنها بود را بیاموزد. با این حال احتمالا او هنوز در تعاملات اجتماعی مشکل خواهد داشت. تعدادی از این مشکلات در زیر آورده شده‌است.

۱- نوجوان مبتلا به سندروم آسپرگر همچون همسن‌هایش دوست دارد دوستهایی داشته باشد اما از اینکه برای دوست‌یابی به دیگران نزدیک شود خجالت می‌کشد یا می‌ترسد.

۲- احساس می‌کند با همسن و سال‌هایش فرق می‌کند و تفاوت دارد.

۳- ممکن است نسبت به سنش نابالغ به نظر برسد. گاهی رفتارهای بچه‌گانه انجام می‌دهد.

۴- ممکن است از نظر دیگران ساده یا ساده لوح به نظر برسد. به دیگران بیش از حد اعتماد می‌کند. همین موضوع باعث می‌شود تا معمولا دیگران او را در مدرسه و… دست بیاندازند یا مورد اذیت و آزار قرار دهند.

۵- علاقه‌مند به پیروی از هنجارهای اجتماعی نیست.

مواردی که برشمرده شد ممکن است باعث شود به مرور دایره روابط اجتماعی و تعداد دوستانش کوچکتر و کمتر شود و از اجتماع جدا شود. همین موضوع خود دلیلی خواهد شد برای ابتلای او بیماری‌هایی همچون اضطراب و افسردگی.

با اینحال بعضی از نوجوانان مبتلا به سندروم آسپرگر موفق می‌شوند در این دوران دوستانی بیابند و دوستی خود را با ایشان حفظ نمایند. از طرف دیگر عدم علاقه‌مندی او به پیروی از هنجارهای اجتماعی و عرف جامعه ممکن است باعث شود همواره خلاق باشد. از مد پیروی نکند و اهداف و علایق خود را دنبال کند نه این که دنباله رو باشد. بعلاوه او همواره از قوانین پیروی می‌کند و انسان صادقی است. این عوامل باعث موفقیت شغلی و کسب جایگاه اجتماعی تعدادی از مبتلایان به سندروم آسپرگر خواهد شد.

سندروم آسپرگر در تمام دوران زندگی فردی که به آن مبتلا است وجود خواهد داشت هرچند به مرور زمان با آموزش و کسب تجربه بهبود می‌یابد. فرد مبتلا در گذر زمان نقاط قوت و ضعف خود را بهتر می‌شناسد مهارت‌های اجتماعی را فرا خواهد گرفت و می‌آموزد چگونه نشانه‌های اجتماعی موجود در کلام یا رفتار را معنی کند (معنی زبان بدن، حالات چهره، آهنگ کلام و…). بسیاری از بزرگسالان مبتلا به سندروم آسپرگر ازدواج خواهند کرد و فرزند خواهند داشت. برخی از نشانه‌های سندروم آسپرگر در دوران بزرگسالی به عنوان یک مزیت به کمک این افراد خواهد آمد. توجه زیاد به جزئیات و تمرکز روی یک یا چند موضوع محدود شانس موفقیت آن‌ها را در دانشگاه و محیط کار افزایش خواهد داد. بسیاری از افراد مبتلا به این سندورم به فناوری و تکنولوژی علاقه‌مندی زیادی دارند و در این زمینه موفق خواهند بود اما در بسیاری از دیگر زمینه‌های علمی و هنری نیز شاهد افراد موفق و برجسته‌ای هستیم که مبتلا به سندروم آسپرگر هستند.

 

مرجع: مجله اوتیسم

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.