درمان های رژیمی و دارویی اوتیسم

از آن جایی که اوتیسم یک طیف از بیماری های مشابه است نمی توان گفت که یک درمان خاص برای همه این طیف می تواند مؤثر باشد، ولی به هر حال متخصصین و خانواده ها به این نتیجه رسیده اند که با استفاده از چند روش درمانی و یا ترکیبی از آن ها می توان به کودکان اوتیستیک کمک کرد تا رفتارهای اختلالی آن ها بهتر شده و عملکرد کلی آن ها پیشرفت کند.

این ترکیب درمانی می تواند ترکیبی از روش های روانشناسی و دارویی باشد. تاکنون دارویی یافت نشده است که از بروز اوتیسم جلوگیری کند و یا این که آن را درمان کند، ولی متخصصین و خانواده ها به تجربه دریافته اند که بعضی از داروهای استفاده شده در بیماری های دیگر، در بهبود بعضی از اختلالات اوتیسم مؤثر می باشند. همچنین مشاهده شده است که تغییرات رژیم غذایی و افزودن برخی ویتامین ها و موادمعدنی می تواند در بهبود برخی از اختلالات اوتیسم مؤثر باشد. در طی ده سال گذشته تحقیقات زیادی در این مورد انجام شده که نتایج برخی از آن ها حاکی از این است که افزودن برخی ویتامین ها مانند ب۶ و ب۱۲ و همچنین حذف برخی مواد مانند گلوتن و کازئین از رژیم غذایی کودک می تواند در بهبود عملکرد سیستم گوارشی، آلرژی ها و رفتارهای کودک تأثیر مثبت داشته باشد. البته تمامی تحقیقات و بررسی ها این مطلب را به صورت علمی و قطعی ثابت نمی کنند. تعدادی از داروهای بیماری های دیگر وجود دارند که در مورد بعضی از کودکان اوتیستیک اثرات مثبت نشان داده اند. این داروها معمولا در درمان بیش فعالی، اختلالات توجه و نگرانی در کودکان اوتیستیک مؤثر بوده اند. در اصل می توان گفت هدف از استفاده دارو در کودکان اوتیستیک، کاهش رفتارهای اختلالی در جهت استفاده بهتر و بیشتر کودک از جلسات درمانی می باشد. سعی کنید در صورتی که متخصصین برای کودک شما دارو تجویز می کنند این سوالات را از آنها بپرسید: آیا این دارو اثرات جانبی در کودک خواهد داشت ؟ چه مقدار در طی روز باید استفاده شود؟ به چه نحو باید استعمال شود؟ در دراز مدت چه تأثیراتی خواهد داشت؟ چه کسی و چگونه تأثیرات این دارو را در کودک بررسی خواهد کرد؟ آیا آزمایشات به خصوصی را قبل از استفاده این دارو باید انجام داد؟ آیا استفاده این دارو هم زمان با سایر داروها و ویتامین ها مشکلی نخواهد داشت؟ به هر حال به خاطر داشته باشید که استفاده از هر دارویی برای کودکان اوتیستیک باید حتما زیر نظر متخصص انجام شده و اثرات آن به دقت تحت بررسی باشد .

شاید بتوان گفت یکی از بیشترین ویتامین های استفاده شده برای کودکان اوتیستیک، ویتامین ب می باشد. این ویتامین در ساختن آنزیم هایی که مغز برای فعالیت خود به آن ها احتیاج دارد مؤثر است. در ۱۸ تحقیقی که در مورد این ویتامین انجام شده، نشان داده شده است که حدود نیمی از کودکانی که این ویتامین در رژیم غذایی آن ها بیشتر شده بود، تأثیرات مثبتی در آن ها به وجود آمده بود که این تأثیرات، شامل بهبود رفتار، بهبود تماس چشمی، توجه بیشتر و افزایش توانایی یادگیری در این کودکان بود. در بعضی از کودکان، روغن جگر ماهی که حاوی مقادیر فراوانی ویتامین های آ و د می باشد تأثیرات خوبی در افزایش تماس چشمی و بهبود رفتاری داشته است. ویتامین ث نیز در عملکرد بهتر مغز تاثیر دارد و استفاده آن در برخی از کودکان اثرات مثبت داشته است. در صورتی که قصد استفاده از ویتامین ها را برای کودک خود داشتید می بایست حتما با دکتر متخصص کودک خود مشورت نمایید و در صورت لزوم آزمایشاتی را انجام دهید تا مطمئن شوید استفاده بیش از حد معمول این ویتامین ها اثرات جانبی و مخرب بر روی کودک شما نخواهد داشت. برخی از کودکان اوتیستیک در مورد بعضی از مواد غذایی حساسیت هایی از خود نشان می دهند و حتی ممکن است در مورد آن آلرژی نیز پیدا کنند. ممکن است این حساسیت ها و آلرژی به صورت رفتارهای اختلالی در کودک بروز کنند. گزارش های فراوانی از والدین و متخصصین وجود دارد که حاکی از آن است که حذف این مواد غذایی از رژیم غذایی کودک باعث پیشرفت چشمگیر و بهبود رفتاری شده است. در برخی از کودکان اوتیستیک مشاهده شده است که پروتئین هایی نظیر گلوتن و کازئین به خوبی شکسته نمی شوند و باعث بروز مشکلاتی در کودک می شوند. حذف این پروتئین ها در این کودکان می تواند به رفع اختلالات گوارشی در آنها کمک کند و در نتیجه رفتارهای اختلالی ناشی از آن نیز رفع می گردند. گلوتن در غلات و کازئین در لبنیات وجود دارد. باید توجه داشت که در صورت وجود این مشکل در کودک شما، نباید غلات و لبنیات به یک باره از رژیم غذایی کودک حذف شوند زیرا ممکن است این قطع ناگهانی خود باعث بروز مشکلات دیگری شود. برای این منظور بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت شود تا نحوه حذف این مواد و تغییر مناسب رژیم غذایی به شما آموزش داده شود.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.