پرسش پنجاه  و یک : با سلام  آقای دکتر. پسر سه سال و نیمه دارم  و از مهر  امسال مهد می رود  در کلاس رفتار طبیعی دارد و تفاوت بارز او با هم سن هایش گفتارش می باشد که دیر شروع به صحبت کرد حدود دوسالگی حدود ۲۰کلمه اون هم تقریبا ناکامل می گفت.  در ۲۷ ماهگی یکدفعه شروع به گفتن تک کلمه کرد ولی از لحاظ تلفظ حروف صحیح نبودند ولی زیاد. از ۲۹ ماهگی به گفتار درمان مراجعه کردم و یک ماه بعد روانشناس گفت که  تقریبا بچه باهوشی هست ولی دقت و تمرکز  پایینی دارد فقط تمرین کاردرمانی انجام دهد. الان وضعیت خیلی بهتری پیدا کرده. جمله های سه کلمه ای کامل می گوید. خزانه واژگان بسیار بالای پیدا کرده و خودش شروع کننده ارتباط هم هست. ولی ترکیبهای مثل زیر میز یا کتابشان را نمی گوید. سوال من این هست که ۱_ آیا فقط کلاس کاردرمانی کافی است. ۲_تا چه مدت؟ ۳_آیا ممکن است تا بهبودی زمان خیلی (مثلا یک سال) زیادی مانده باشد؟ ۴_آیا این تاخیر گفتار اثر طولانی مدت بر آینده این بچه دارد؟ ۵_به نظر شما هفته پنج جلسه برای کاردرمانی زیاد نیست؟ (چون خیلی غر می زنه و از صبح می گوید من  کلاس نمی رم. تعطیله. من خودم بیشتر از او دچار استرس می شوم ) ۶_آیا بعد از کاردرمانی نیازی به کلاس های گفتار و کلاس ترسیمی دقت و تمرکز دارد؟  واقعا از شما سپاسگزارم و منتظر راهنمایی شما هستم. این چند ماه من و همسرم از فکر این بچه و کلاس هایش واقعا تحت فشار هستیم و زندگیمان از روال عادی خارج شده من با توجه به شغلم کمی سازگارتر هستم ولی همسرم واقعا دارد به زور تحمل می کند.

پاسخ از دکتر ابراهیم پیشیاره:

‏ درود و سلام ، وقت خوش.  این موضوع حتما باید از طریق بررسی های تخصصی صورت بگیرد براساس گزارش بسیار خوب شما، به چند مورد میتوان مشکوک بود که باید علائم آن بررسی گردد:

  1. اختلالات مخچه ای
  2. تغییر واریانس اندازه ی دور سر در بازه زمانی ماههای ششم تا ماه چهاردهم
  3. اختلال DCD ( اختلال هماهنگی رشدی حرکتی)
  4. اختلالات اضطرابی.

بنظر من هفته ای دو جلسه کاردرمانی جسمی بر اساس رویکرد ” ادراکی- حرکتی” یا همان تمرینات PMP ( برخی از تمرینات آن به صورت فیلم در گالری ویدیو در سایت کلینیک ما وجود دارد )، همراه با تقویت و افزایش هماهنگی حرکات دست ها و انگشتان میتواند کافی باشد، البته همراه با هفته ای یک جلسه گفتاردرمانی در قالب تمرینات تحرک بخشی عضلات زبانی و همچنین ارائه تمرینات موسیقی درمانی.

اگر هم مشکل تنش و  اضطرابی  هم در ایشان دیده می شود همراه با استفاده از دارودرمانی مطابق نظر روانپزشک متخصص کودک باید از جلسات بازی درمانی بر مبنای مهارتهای بیانی و کلامی استفاده نمود.

‏با سپاس فراوان از پرسش ارزشمندتان *  سربلند باشید.

ابراهیم پیشیاره – دفتر کاردرمانی رشد

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.