۹ نشانه اولیه اوتیسم در نوزادان
بر طبق آخرین آمار ۱ کودک در هر ۶۸ کودک تشخیص اوتیسم میگیرد. با این حال به دلایل زیادی (همچون ناآگاهی خانوادهها) اوتیسم معمولا تا ۲ سالگی تشخیص داده نمیشود. در ادامه علائم اولیه ای که نشان میدهد کودک شما احتمالا مبتلا به اوتیسم است را خواهید خواند. در صورت مشاهده هر یک از این علائم با یک متخصص مشورت کنید.
۱- تاخیر در رشد حرکتی
تاخیر در غلط خوردن، تاخیر در بلند کردن خود از زمین، تاخیر در چهار دست و پا رفتن همگی ممکن است نشانههایی از اوتیسم باشند که باید جدی بگیرید.
۲- رفتارهای تکراری
سفت و شق کردن بازوها، دستها یا پاها، چرخاندن دست یا مچ دست، نشستن یا ایستادن در حالات غیر عادی. اگر چنین رفتاری فراوان در کودک خود مشاهده میکنید ممکن است او مبتلا به اوتیسم باشد.
۳- عدم تمایل به برقراری ارتباط
کودک شما تا ۱۰ ماهگی باید با اشیاء و افراد ارتباط برقرار کند. اگر بایبای کردن با دستها، اشاره کردن با دست، تلاش برای دستیابی به وسایل، اسباب بازیها و… را در کودک خود مشاهده نمیکنید باید به متخصص مراجعه کنید.
۴- عدم تمایل به جلب توجه
آیا کودک شما دستانش را برای درآغوش گرفتن شما باز نمیکند؟ آیا برای جلب توجه شما سر و صدا نمیکند؟ عدم تمایل به جلب توجه و محبت علایمی است که ممکن است نشانههای اوتیسم باشد.
۵- عدم برقراری تماس چشمی
آیا کودک شما با شما و دیگر اعضای خانواده تماس چشمی برقرار نمیکند و یا اگر تماس چشمی برقرار میکند آن را نگاه نمیدارد و چشمانش را به سوی دیگر منحرف میکند؟ آیا کودک راه رفتن و حرکات شما را با چشم دنبال نمیکند؟ همه این علائم ممکن است نشانهای از اوتیسم باشد.
۶- عدم توجه و پاسخ به نام خودش
اگر کودک شما (از ۶ ماهگی تا ۱۲ ماهگی) به شنیدن نام خود بیتوجه شده به گونهای که تکرار این موضوع توجه شما را به خود جلب کرده است و تصور میکنید کودک مشکل شنوایی دارد، حتما کودک خود را برای بررسی بیشتر نزد متخصص ببرید چون ممکن است این موضوع نشانهای از اوتیسم باشد.
۷- تاخیر در کلام کودکانه
کودک تا ۱۲ ماهگی باید بتواند کلمات و اصواتی که نشاندهنده یادگیری زبان باشد را بیان کند. اگر کودک شما نمیتواند کلماتی را به شکل ساده و کوتاه شده بیان کند ممکن است نشانهای از اوتیسم باشد.
۸- تقلید نکردن
تا ۹ ماهگی کودک باید بتواند صداها یا حرکات دیگران را تقلید کند. عدم تقلید صداها، حالات چهره و… ممکن است نشانهای از اوتیسم باشد.
۹- نخندیدن و نداشتن لبخند
تا ۶ ماهگی کودک باید بتواند با دیدن چهره خندان شما واکنش نشان داده، او نیز خوشحال شده و بخندد. بعلاوه کودک باید گه گاه چهره شاد داشته و لبخند بر لب داشته باشد.
مرجع: مجله اوتیسم