نکات آموزشی در مورد غذای کودکان اوتیسم – قسمت دوم
در قسمت اول نکات آموزشی در مورد غذای کودکان اوتیسم در مورد مشکلات و چالشهای فراهم آوردن یک رژیم غذایی مناسب برای کودکان مبتلا به اوتیسم صحبت شد و نکاتی نیز برای غلبه بر این مشکلات ارائه شد. در این بخش به ارائه نکات بیشتری پرداخته خواهد شد.
۱- در هر وعده غذایی مواد حاوی پروتئین، سبزیجات و میوه قرار دهید بعلاوه مقدار کوچکی هم از غذای مورد علاقه کودک کنارش بگذارید. غذا را در کنار خانواده با هم میل کنید. این باعث میشود که کودک برای خوردن غذای مورد علاقهاش در کنار خانواده بنشیند و کم کم با بو و مزه غذاهای دیگر نیز آشنا شود. بعلاوه مقدار ناکافی از غذایی (غذای مورد علاقهاش) که برای او گذاشتید موجب میشود برای خوردن غذاهای دیگر تمایل پیدا کند.
۲- سعی کنید تهیه و میل کردن غذا برای او جذاب شود. با توجه به سن کودک میتوانید به عنوان مثال با ظروف و میوههای پلاستیکی با او بازی آشپزی انجام دهید. یا او را به فروشگاه ببرید و از او بخواهید میوهها یا سبزیجات را لمس کند یا بو بکشد. یا اگر امکانش هست در تهیه غذا از او کمک بگیرید. هرچقدر کودک در مراحل تهیه و آماده کردن غذا بیشتر شرکت کند احتمال پذیرش غذا از سوی او بیشتر خواهد بود.
۳- سعی کنید وعدههای غذایی اصلی را رعایت کنید و همگی با هم غذا میل کنید. وعدههای غذایی را در زمانهای مشخص میل نمایید. صبر نکنید تا کودک حسابی گرسنه شود و بعد برای او غذا آماده کنید. حتی اگر کودکتان گرسنه نیست به او آموزش دهید در مراسم خوردن غذا شرکت کند. اینکار باعث میشود با بو، شکل و صدای جویدن غذاهای مختلف خو بگیرد.
۴- قبل از صرف غذا با کودکتان کمی تحرک یا بازی انجام دهید تا غذا خوردن برای او به یک مراسم سرگرم کننده تبدیل شود.
۵- غذا را در دیس یا ظرف بزرگ بکشید و اگر کودکتان تواناییاش را دارد از او بخواهید خودش برای خودش غذا بکشد. یا برای دیگران غذا بریزد و به اعضای خانواده بدهد. اگر کودک فکر کند بر غذا خوردن خودش کنترل دارد به احتمال زیاد همکاری بیشتری خواهد کرد.
۶- سعی کنید از همان غذایی که همه اعضای خانواده میل میکنند برای او نیز آماده کنید. همانطور که در گزینه ۱ توضیح داده شد میتوانید مقدار کمی از غذای مورد علاقهاش را هم کنارش بگذارید. ولی غذای جداگانهای برای او نکشید.
مرجع: مجله اوتیسم