عنوان : شش راهکار مناسب برای ارتباط مناسب با کودک اوتیسم

نویسنده :نازنین کمالی، سرپرست سایت ارتباط اجتماعی، دفتر کاردرمانی پیشیاره، تهران، ایران.

مقدمه:

اوتیسم اختلال رشدی است که با مشکلات و تعاملات اجتماعی و ارتباطات اجتماعی و ارتباطات و رفتار محدود و تکراری مشخص شده است والدین معمولا در دو یا سه سال اول زندگی خود متوجه علائم می شوند. این علائم اغلب به تدریج توسعه می یابند هر چند روند برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم به سرعت در حال پیشرفت هستند و پس از آن بدتر می شوند.

اوتیسم به وسیله ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می شود. کودک اوتیسم در پردازش اطلاعات در مغز که با تغییر نحوه اتصال وسازماندهی سلول های عصبی وسیناپس آن ها مشکل دارند و به همین دلیل اطلاعات به خوبی درک نمی شوند.

مداخلات زودهنگام با مداخلات کاردرمانی می تواند به کودک اوتیسم کمک کند که خود مراقبتی و مهارت اجتماعی و مهارت ارتباطی را به دست آورد.

اختلال در تعاملات اجتماعی و رفتارهای تکراری (کلیشه) و اختلال در ارتباطات از علائم کودک اوتیسم است که ما از طریق ۶ راهکار زیر سعی داریم که ارتباط بهتری با کودکان برقرار کنیم:

  1. بازی کنید: تاجایی که می توانید با فرزند خود بازی کنید زیرا کودک از طریق بازی یاد می گیرد و شما می توانید از طریق بازی ارتباط کلامی را به او آموزش دهید. سعی کنید بازی های شاد و هیجانی را با کودک خود انجام دهید مانند شعرهای شاد و کودکانه و ریتمیک خواندن یا بازی با رنگ انگشتی یا بازی با عروسک های دستی و …
  2. تقلید کنید: از فرزند خود تقلید کنید. تقلید کردن صدای فرزندتان و رفتارهای او موجب تشویق و تعامل بیشتر خواهد شد و همچنین فرزند شما را تشویق می کند بعد از مدتی از شما تقلید کند. به عنوان مثال زمانی که فرزند شما ماشین بازی می کند شما نیز مانند او ماشین بازی کنید، زمانی که توپ را قل می دهد شما هم مانند او قل دهید و……
  3. تمرکز بر ارتباط غیر کلامی: زمانی که با کودک خود صحبت می کنید سعی کنید هم قد او شوید و با او تماس چشمی داشته باشید هم چنین از زبان بدن خود استفاده کنید مانند زمانی که می خواهید بگویید بله سر خود را به نشانه بله تکان دهید و زمانی که فرزند شما وسایلی را با اشاره از شما می خواهد به او دهید تا این ارتباط بتواند قوی تر شود.
  4. فضا را برای کودک خود بگذارید تا صحبت کند: زمانی که از کودک خود سوال می کنید یا چیزی از او می خواهید چند ثانیه مکث کنید تا به شما پاسخ دهد و در طول تعاملات موقعیت فیزیکی خود را در مقابل کودک قرار دهید تا کودک شما برای دیدن و شنیدن شما آسان تر باشد.
  5. زبان خود را ساده کنید: هر چقد با فرزند اوتیسم خود با زبان ساده و جملات کوتاه و ساده صحبت کنید بهتر است و این کار باعث می شود فرزند شما آن چه که می گوید را دنبال کند.
  6. علایق فرزند خود را دنبال کنید.

 

REFERENCES:

۱.Landa RJ (2008) “Diagnosis of Autism spectrum disorder in the three years of life

۲.Nimih (October 2016) “Autism disorder”

۳.Seven ways to help your nonverbal child speak “www.atuisimspaks.org”

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.