بازگشت کودک به مدرسه

تعطیلات تابستانی می تواند شروع آسودگی و فراغ خاطر برای بسیاری از والدین باشد خصوصا اگر کودکشان با نیازهای عاطفی و رفتاری در کلاس دست و پنجه نرم کند. برای کودکی که فشار و سختی را در مدرسه تجربه کرده است آسان نیست که مشتاق سال تحصیلی جدید باشد. فکر بازگشت به مدرسه می تواند باعث ایجاد اضطراب و رفتارهای ناخواسته مثل بهانه گیری، بد اخلاقی، بی احترامی و دمدمی مزاجی در او شود. عبور از تعطیلات تابستان و آمادگی کودک برای بازگشت به مدرسه می تواند در ایجاد یک تجربه خوب و مثبت در کودک موثر باشد.در این مقاله چند مورد که می تواند به شما کمک کند آورده شده است.

۱تمرکز بر روی آمادگی کودک برای بازگشت به مدرسه

مطمئن شوید که کودکانتان مکان های کلیدی که هر روز به آن ها نیاز دارد را می شناسد. کجا سوار اتوبوس می شوند و محل کلاس کجاست.

۲ملاقات با معلم

اگر امکان پذیر است قبل از شروع مدرسه وقتی را برای کودکانتان تنظیم کنید تا با معلمشان ملاقات کنند. به کودکانتان کمک کنید تا با صحبت کردن درباره تابستان خود رابطه برقرار کنند.

۳ایجاد شور و هیجان

به کودکتان کمک کنید که به خاطر کوله پشتی جدید، ظرف غذای مورد علاقه یا پوشیدن کفش جدید در روز اول مدرسه رفتن احساس هیجان کند.

۴برجسته کردن نکات مثبت

وقتی که کودکی درباره چیزی مهمی مانند شروع سال تحصیلی اضطراب دارد، عادیست که درباره سختی هایی که برایش اتفاق افتاده ابراز نگرانی کند. این شانس شماست که با یادآوری کردن اتفاق های خوب و مثبت بحث را عوض کنید. مثلا یادآوری پروژه موفقی که سال پیش انجام داده یا جایزه ای که به خاطر مهارتش دریافت کرده است به آمادگی کودک برای بازگشت به مدرسه کمک می کند. شما هم چنین می توانید با تاکید بر این که کودکتان اکنون یک سال بزرگتر شده است به او قوت قلب بدهید و از اضطراب جدایی در مدرسه بکاهید.

۵به تنهایی این کار را انجام ندهید

قبل از شروع مدرسه دوست یا هم کلاسی او را دعوت کنید تا دوستی ها تازه شود. دیگر اعضای خانواده مثل پدربزرگ و مادربزرگ ها, عمه و خاله, عموها و دایی ها، را به حمایت سازنده تشویق کنید.

۶برنامه ریزی برای اتفاقات مثبت

کودکتان را تشویق کنید که چقدر مدرسه را دوست خواهد داشت. اگر روی کارهای مثبتی که می تواند هر هفته در مدرسه انجام دهد تمرکز کند ترس اد مدرسه کاهش می یابد. این کار ها می تواند تعریف کردن از هم کلاسی، پیشنهاد کمک به معلم یا دوست شدن با کسی که به دوست نیاز دارد باشد.

در پایان هر هفته وقتی کودکتان درباره آنچه انجام داده است صحبت می کند از او تعریف کنید.

۷ساخت جدول رفتار های مثبت

به کودکتان به خاطر موفقیت هایی که به دست آورده با کار هایی که مطابق میل خودش است جایزه بدهید. برای مثال گذراندن زمانی تنها با پدر و مادر یا یک سفر مخصوص برای او در انتها به یاد داشته باشید که فعالیت های عادی روزانه برای هر کودکی مهم است مخصوصا کودک شما که نیازهای عاطفی و رفتاری دارد. زمان شام با خانواده و زمان خواب و بیداری منسجم همه از اهمیت بالایی برخوردارند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.